top of page

Balinese biefstuk met zoetzure radijs

Ingredienten:

(Dit recept is op basis van 2 personen)

• 200 gram biefstukblokjes

• 1 zakje balinese wokpasta

• 5 cm verse gember

• 2 tenen knoflook

• 1 sjalot

• 250 gram paksoi

• 1 bos radijs

• 200 gram bloemkoolrijst

• 2 tl gomasio

• ½ blokje bouillon

• Olijfolie

• 2 tl honing

• 2 el witte balsamicoazijn

• 1/2 el suiker of 1 zoetje

• Peper en zout

Aan de slag:

1. Meng in een kom de biefstukpuntjes met de Balinese wokpasta, de honing, peper en zout.

2. Schil de gember en rasp deze fijn. Pers de knoflook en snipper de sjalot. Snijd de paksoi in repen en snijd de radijzen in kwartjes.

3. Verhit olijfolie in een pan, bak de helft van de knoflook, de helft van de gember en alle sjalot voor 2 minuten. Voeg 125 ml water en ¼ bouillonblokje toe. Laat het 5 minuutjes zachtjes koken en voeg de bloemkoolrijst toe. Laat dit nog 2 minuten koken.

4. Meng in een kom 2 el witte balsamicoazijn met ½ el suiker (of 1 zoetje). Meng de radijzen hierdoor en schep tussendoor om.

5. Verhit olijfolie in een hapjespan en roerbak de biefstukpuntjes samen met de rest van de knoflook en de gember voor 3 minuten. Haal de biefstukpuntjes uit de pan (je voegt ze later weer toe, maar anders bakken ze te ver door).

6. Voeg de paksoi toe aan de hapjespan, dek de pan af en roerbak dit 3 minuten. Schep af en toe om. Vlak voor het serveren voeg je de biefstukpuntjes weer toe. Breng op smaak met peper en zout.

7. Serveer de bloemkoolrijst met de groente en de biefstukpuntjes. Schep de zoetzure radijs ernaast en garneer met de gomasio.

Eet smakelijk!

bottom of page