top of page

Curry madras

Ingrediënten:

(Dit recept is op basis van 2 personen)

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 180 gram tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 gram kant- en klare curry pasta of 50 gram verse curry pasta
  • 120 gram Basmati rijst

Eventuele ingrediënten als je de curry pasta zelf wilt maken:

  • 75 g ui
  • 2,5 teentje knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1/4 limoen
  • 1 eetlepel sambal
  • 1-2 theelepel sojasaus
  • 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel garam masala of kerrie
  • 1/2 theelepel citroengras
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • snufje kaneel

Aan de slag:

(maak je gebruik van een kant- en klare currypasta begin dan bij stap 3)

  1. Snij de ui, knoflook en gember in grove stukjes. Rasp de limoen en knijp deze uit.
  2. Voeg de limoenrasp en -sap, samen met de sambal, sojasaus en kruiden toe. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde massa.
    (het restant van de verse curry pasta kun je ca 2 weken bewaren in een schone en afgesloten pot in de koelkast)
  3. Breng een pan water aan de kook en kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
  4. Spoel de groente af. Snij de paprika en tomaten in grove stukken, de bloemkool in hapklare roosjes en snipper de ui. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij deze in kleine stukjes.
  5. Pers de limoen uit in een apart bakje.
  6. Verhit de olijfolie in een hapjespan, bak de ui ca 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rest van de groente toe en bak dit nog ca 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rode peper toe naar smaak en bak even mee.
  7. Roer de currypasta door de groente en laat dit 2 minuten mee bakken, voeg daarna de kokosmelk toe en breng aan de kook.
  8. Laat het geheel nog 10 minuten gaar stoven (laat hierbij de deksel op de pan). Voeg naar smaak de limoensap toe.
  9. Giet de rijst af, verdeel over 2 borden. Verdeel de curry over de 2 borden. 

Eet smakelijk!

bottom of page