DeborahLagerwerf
(Kinder) dieetadvisering & Coaching 

Klik hier om de ondertitel te bewerken


Foe Yong Hai

Ingrediënten:

(Dit recept is op basis van 2 personen)

  • 3 eieren
  • 1 paksoi
  • 150gram champignons
  • 100gram taugé
  • 1 teen knoflook
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel Sojasaus
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 200ml water
  • 100gram ongekookte rijst*
  • Evt. zout, peper en zoetstof naar wens

* Liever koolhydraat arm vandaag? Geen probleem, laat dan de rijst achterwegen en gebruik vier eieren in plaats van drie.

Aan de slag:

1. Zet een pan water op het vuur voor de rijst. Voeg zodra dit kookt de rijst toe en kook dit volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Snij intussen het groene blad en begin van de stelen van de paksoi in repen en was daarna het zand eruit. Snij de champignons in plakjes en de snipper de knoflook.

3. Kook 200ml water en laat het bouillonblokje hierin oplossen.

4. Kluts de 3 eieren samen met ½ theelepel gemberpoeder, ½ teen knoflook en 100ml kippenbouillon.  Gebruik voor een extra luchtig mengsel een garde of keukenmachine.

5. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hier de paksoi en champignons bijna gaar is.

6. Voeg het ei-bouillion mengsel toe aan de groente in de pan, schep het zachtjes door elkaar en laat dit stollen op een laag vuur tot een dikke omelet.

7. Voeg voor de saus de eetlepel tomatenpuree toe aan de overige 100ml kippenbouillon. Warm dit zachtjes op in een pannetje op laag vuur.

8. Voeg de eetlepel sojasaus en andere helft van de gember en knoflook toe. Eventueel kun je hier ook nog wat peper, zout en/of zoetstof naar wens toevoegen. 

9.  Schep als laatst de taugé er doorheen en laat deze 1-2 minuten zachtjes mee warmen. 


10. Giet de rijst af en verdeel deze over 2 borden.
11. Verdeel de omelet in 2 stukken en verdeel deze over 2 borden.
12. Giet de saus met de taugé naar smaak er overheen.

Eet smakelijk!