DeborahLagerwerf
(Kinder) dieetadvisering & Coaching 

Klik hier om de ondertitel te bewerken


Gebakken spitskool

Ingrediënten:

(Dit recept is op basis van 2 personen)

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram spitskool
  • 300 gram spekreepjes of spekblokjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • Optioneel: een zakje oplospindasaus


1. Kook de rijst zoals beschreven staat op de verpakking.

2. Bak de spekjes in een grote pan. Voeg geen olie of boter toe, de spek heeft voldoende bakvet van zichzelf.

3. Snipper de uit en hak de knoflook fijn (of gebruik een knoflookpers). Voeg beide toe aan de gebakken spekjes. Bak dit kort mee.

4. Snij ondertussen de spitskool in reepjes. Voeg de spitskool toe aan het ui-spekmengsel. Laat het licht bakken en schep af en toe om.

5. Laat het bouillonblokje oplossen in 100 ml warm water.

Optioneel: mix het zakje pindasaus met kokend water. Voeg hierbij de blokjes bouillon toe.

6. Zijn de blokjes opgelost? Als laatste stap voegen we het bouillon mengsel toe aan de pan met spitskool. Schep alles goed door. Giet de rijst af.


Eet smakelijk!