top of page

Kabeljauwfilet met kruidensaus en friszoete parelcouscous

Ingredienten:

(Dit recept is op basis van 2 personen)

• 200 gram paarse wortel

• 250 gram rode cherrytomaatjes

• 1 ui

• 8 gram verse bladpeterselie

• 130 gram parelcouscous

• 30 gram rozijnen

• 2 kabeljauwfilets

• 280 ml groentebouillon

• Olijfolie

• Peper en zout

Aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de paarse wortel in de lengte doormidden snijd deze vervolgens in halve partjes.

2. Leg de wortel in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Meng goed zodat alle wortel bedekt is met een laagje. Breng op smaak met peper en zout. Rooster dit 10 minuten.

3. Voeg de cherrytomaatjes na 10 minuten (ongesneden) toe aan de ovenschaal bij de paarse wortel. Bak dit nog eens 15 minuten in de oven. Snij ondertussen de peterselie fijn en snipper de ui.

4. Verhit olijfolie in een pan, fruit de uit en voeg de parelcouscous toe. Bak dit 1 minuut. Voeg vervolgens de bouillon en de rozijnen toe. Zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 minuten. Roer daarna de korrels goed los en breng op smaak met de helft van de gesneden peterselie, peper en zout. Laat zonder deksel uitstomen.

5. Voeg olijfolie toe aan een koekenpan en bak de kabeljauw 2 minuten per kant. Haal de kabeljauw uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Gooi het bakvet niet weg.

6. Verhit opnieuw het bakvet in de koekenpan en voeg de overige peterselie toe. Breng op smaak met wat peper en zout en roer goed door.

7. Meng de cherrytomaten en de wortel door de parelcouscous. Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de kabeljauw en de peterselie saus.

Eet smakelijk!

bottom of page