DeborahLagerwerf
(Kinder) dieetadvisering & Coaching 

Klik hier om de ondertitel te bewerken


Kapsalon

Ingrediënten:

- 700 gram verse patat

- 12 gram verse bieslook

- 4 el vegan mayonaise

- 1 el water

- 1 teen knoflook

- 2 el olijfolie

- 350 gram vegan shoarma

- 100 gram veganistische geraspte kaas

- 1 rode uit

- 5 snoeptomaatjes

- 3 snoepkomkommers

- 100 gram gesneden ijsbergsla

- Sambal naar smaak


Aan de slag: 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de patat over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

2. Knip ondertussen de bieslook fijn en meng dit met de mayonaise en het water in een kommetje. Pers de knoflook boven dit kommetje en breng op smaak met peper en zout. Roer het mengsel goed door.

3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de shoarma 4 minuten goudbruin. Snij ondertussen de ui in halve ringen, de tomaten in blokjes en de komkommer in plakjes.

4. Neem de patat uit de oven en verdeel dit over een (ovenbestendige) schaal of bak (wij hebben aluminium bakjes gebruikt hiervoor). Verdeel de shoarma over de patat. Bestrooi met de kaas en zet het ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

5. Haal de schaal/bak uit de oven en verdeel de sla, komkommer, tomatenblokjes en de halve ui ringen erover. Besprek tot slot met de zelfgemaakte knoflooksaus. Eventueel kan je er ook nog wat sambal overheen sprenkelen voor extra pit.

Eet smakelijk!