top of page

Kipworststukjes en zelfgemaakte appelmoes

Ingrediënten:

(Dit recept is op basis van 2 personen)

• 400 gram krieltjes

• 400 gram groentemix

• 2 appels

• 2 knoflookteentjes

• 4 kipworstjes

• 2 tl paprikapoeder

• 50 gram spekblokjes

• 5 gram verse bieslook

• 1 el olijfolie

• Honing

• Peper en zout

Aan de slag:

1. Breng ruim water aan de kook. Halveer de krieltjes en kook deze 12 tot 14 minuten. Giet ze daarna af en laat ze uitstomen zonder een deksel.

2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd alles in blokjes. Meng de appel met de honing naar smaak, en 3 eetlepels water per persoon. Breng dit afgedekt aan de kook en laat ongeveer 12 minuten op laag vuur koken. Haal na 12 minuten de pan va het vuur en roer alles goed door. Prak hierna de appel fijn.

3. Pers de knoflook, snijd de kipworstjes in stukjes en verhit 1 el olijfolie in een hapjespan. Bak de knoflook, de kipworststukjes en de paprikapoeder ongeveer 2 minuten. Voeg de groentemix toe en bak dit 10 minuten al omscheppend mee.

4. Verhit ondertussen in een koekenpan op middelhoog vuur de spekblokjes voor ongeveer 5 minuten.

5. Knip de bieslook fijn en meng de krieltjes door de uitgebakken spekblokjes.

6. Verdeel de groente met de kipworststukjes en krieltjes op een bord en garneer met bieslook. Serveer met de zelfgemaakte appelmoes.

Eet smakelijk!

bottom of page