DeborahLagerwerf
(Kinder) dieetadvisering & Coaching 

Klik hier om de ondertitel te bewerken


Lasagne

Ingrediënten:

(Dit recept is op basis van 2 personen)

• 390 gram tomaten

• 300 ml sojamelk

• 250 gram gehakt

• 1 paprika

• 1 wortel

• 1 prei

• 1 ui

• 1 teenknoflook

• 5 champignons

• Rozemarijn

• Tijm

• 125 gram lasagnebladen

• 80 gram tomatenpuree

• Peper en zout

• 1 tl mediterranen kruiden

Aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in.

2. Snijd de ui, de knoflook, tomaten, prij, wortel, champignons en paprika in stukjes. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en hak deze fijn.

3. Verhit olijfolie in een hapjespan en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens alle groenten doen, behalve de tomaten. Bak dit nog 5 minuten mee.

4. Voeg vervolgens de tomaten, de tomatenpuree, de mediterranen kruiden en 300 ml sojamelk toe. Breng dit al roerend aan de kook en laat dit 5 minuten sudderen.

5. Verdeel ¼ van de saus over de bodem van de ovenschaal en bedek deze met lasagnebladen. Herhaal deze stap totdat de saus op is (zorg dat je met een laagje saus eindigt). Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas.

6. Plaats de ovenschaal in het middel van de oven en bak de lasagne in 30 minuten gaar.


Eet smakelijk!