DeborahLagerwerf
(Kinder) dieetadvisering & Coaching 

Klik hier om de ondertitel te bewerken


Mac 'n Cheese

Ingredienten:

(Dit recept is op basis van 2 personen)

• 1 bloemkool

• 2 uien

• 1 prei

• 125 gram macaroni

• 1 blikje tomatenpuree

• 1 blokje groentebouillon

• 100 gram vegan strooikaas

• 500 gram vegan gehakt

• 250 ml soja melk

• 1 el bloem

• 1 tl kerriepoeder

• 1 el plantaardige boter


Aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een ruime pan water aan de kook.

2. Maak de groenten schoon, pel en snipper de ui. Snijd de bloemkool in roosjes en de prei in ringen.

3. Verhit olijfolie in een hapjespan en fruit de ui, voeg het gehakt toe en bak dit 5 minuten rul. Voeg vervolgens de prei toe, de tomatenpuree en de kerrie en bak dit geheel nog 2 minuten.

4. Vet een ovenschaal in en verdeel het gehaktmengsel op de bodem. Kook ondertussen de macaroni beetgaar en kook de bloemkoolroosjes voor 3 minuten.

5. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Meng dit met een garde. Laat dit zachtjes koken tot er een roux ontstaat en loskomt van de bodem. Blus af met de sojamelk en breng het al roerend weer aan de kook. Voeg vervolgens de strooikaas toe en verkruimel de helft van het bouillonblokje.

6. Giet de macaroni en de bloemkool af en meng dit met de kaassaus. Verdeel de mac en cheese over het gehakt en verwarm dit nog 25 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is.


Eet smakelijk!