DeborahLagerwerf
(Kinder) dieetadvisering & Coaching 

Klik hier om de ondertitel te bewerken


Lactosevrije & Koolhydraatarme Quiche

Ingrediënten:
(Dit recept is op basis van 2 personen)

  • 15 gram vegan geraspte kaas
  • 200 gram koelverse bloemkoolrijst
  • 30 gram kokosmeel
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 el zonnebloemolie
  • 300 gram wok groenten/champignons/paprika of andere groente die je lekker vindt
  • 100 ml kokosmelk of lactosevrije kookroom
  • 1 tl tijm
  • 1 tl provinciaalse kruiden
  • Peper en zout naar smaak


1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Meng de bloemkoolrijst, geraspte kaas, het kokosmeel, 2 eieren, peper en zout tot een samenhangend deeg.

3. Verdeel het deeg over een met bakpapier bekleden of ingevette springvorm (kan ook een silicone vorm zijn). Druk het deeg goed aan, maak eventueel een opstaande rand, dit is niet noodzakelijk. Bak de bodem in 20 minuten gaar in de oven.

4. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de groente met de kruiden 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5. Klop de 2 overige eieren los met de kokosmelk of lactosevrije kookroom. Schep de wok groenten op het gebakken deeg in de springvorm en giet het eiermengsel erop. Laat in ongeveer 40 minuten gaar worden in de oven.


Eet smakelijk!