DeborahLagerwerf
(Kinder) dieetadvisering & Coaching 

Klik hier om de ondertitel te bewerken


Stoofvlees uit de Slowcooker

Ingrediënten:
(dit recept is op basis van 4 personen)

  • 800 gram runder riblappen
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 tl peperkorrels
  • 3 el rodewijnazijn of balsamico azijn
  • 1 el appelstroop
  • 100 ml water
  • 2 plakjes ontbijtkoek

  • 1 runderbouillion blokje

  • Eventueel ingrediënten voor een frisse salade en patatjes. 

Aan de slag:

  1. Snijd de runder riblappen in blokjes van 3-4 cm. 
  2. Bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak. 
  3. Snijd de uien in halve ringen en snij de knoflook fijn. 
  4. Doe het vlees, de uien, knoflook, laurierblaadjes, azijn, appelstroop, kruidnagels en de 100ml water in de slowcooker.
  5. Verkruimel de ontbijtkoek en het bouillonblokje boven de slowcooker en roer het geheel rustig door. 
  6. Laat de slowcooker 5uur garen op de hoogste stand met de deksel erop. Indien het na deze 5uur nog geen tijd is om te eten, draai je de slowcooker naar de laagste stand totdat je aan tafel gaat. 
  7. Haal de laurierblaadjes, evt kruidnagels en peperkorrels uit de pan voor dat je het stoofvlees serveert. 

TIP: Heerlijk in combinatie met een frisse salade en patatjes. 

Eet smakelijk!