DeborahLagerwerf
(Kinder) dieetadvisering & Coaching 

Klik hier om de ondertitel te bewerken


Tomaten risotto met garnalen en een frisse rucola salade

Ingrediënten:
(Dit recept is op basis van 2 personen)

  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 el zwarte balsamicoazijn
  • 180 gram garnalen
  • 150 gram risotto rijst
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 100 gram rucola
  • 5 gram verse krulpeterselie
  • 5 gram verse basilicum


Aan de slag:

1.Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid ondertussen de bouillon in een pan (we gebruiken 600 ml voor 2 personen).

2. Pers de knoflook, snipper de ui, rasp de schil van de citroen, snijd de helft van de citroen in partjes & knijp de andere helft uit in een bakje.

3. Dep de garnalen droog en meng de garnalen in een kom met 1 eetlepel olijfolie, de helft van de knoflook en de helft van de citroenrasp.

4. Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de overige knoflook en de ui 1 tot 2 minuten. Voeg daarna de risottorijst en de tomatenpuree toe. Roer dit goed door en bak ongeveer 1

minuut.

5. Voeg 1/3 van de bouillon toe aan het risotto mengsel en laat de risottorijst het vocht langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Zodra het vocht is opgenomen voeg je opnieuw 1/3 van de bouillon toe, herhaal dit tot de bouillon op is. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft van binnen (dit duurt ongeveer 20 minuten).

6. Meng in een ovenschaal 1 eetlepel olijfolie, cherrytomaten en de zwarte balsamicoazijn. Bak de cherrytomaten 10 minuten in de oven. Voeg vervolgens de garnalen toe en zet dit mengsel nog eens 5 minuten in de oven.

7. Meng ondertussen in een saladeschaal citroensap met wat olijfolie en de rucola. Breng op smaak met peper en zout.

8. Snijd de verse kruiden fijn en meng deze in een kom met de overige geraspte citroenschil. Voeg de cherrytomaten, garnalen (inclusief al het vocht) en de helft van het kruiden-citroenmengsel toe aan de risotto. Roer dit alles goed door.

9. Verdeel de risotto over de borden en serveer de rucola salade ernaast. Garneer de risotto met de overige kruiden-citroenmengsel en de citroenpartjes.


Eet smakelijk!