top of page
DeborahLagerwerf
DeborahLagerwerf
(Kinder) dieetadvisering & Leefstijlcoaching

Tomatensoep
Tomatensoep
Ingrediënten:
- 8 vleestomaten
- 1 wortel
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 bouillonblokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 700 ml water
- Een paar takjes tijm


Aan de slag:
- Snij de wortel en de ui in blokjes. Pers de knoflook. Bak de ui, wortel en knoflook in een laagje olijfolie voor ongeveer 2 minuten.
- Snij ondertussen de tomaten in blokjes.
- Voeg de tomatenpuree bij het uienmengsel, voeg ook de tomaten toe. Laat dit alles ongeveer 5 minuutjes bakken.
- Voeg vervolgens het water en de bouillonblokjes toe. Rits de blaadjes van de tijm en voeg toe aan de pan.
- Laat alles 10 minuten doorkoken met een deksel op de pan.
- Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer de soep glad en romig is.
Eet smakelijk!
bottom of page