top of page

Tomatensoep

Ingrediënten:

  • 8 vleestomaten
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 700 ml water
  • Een paar takjes tijm

Aan de slag:

  1. Snij de wortel en de ui in blokjes. Pers de knoflook. Bak de ui, wortel en knoflook in een laagje olijfolie voor ongeveer 2 minuten.
  2. Snij ondertussen de tomaten in blokjes.
  3. Voeg de tomatenpuree bij het uienmengsel, voeg ook de tomaten toe. Laat dit alles ongeveer 5 minuutjes bakken.
  4. Voeg vervolgens het water en de bouillonblokjes toe. Rits de blaadjes van de tijm en voeg toe aan de pan.
  5. Laat alles 10 minuten doorkoken met een deksel op de pan.
  6. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer de soep glad en romig is.

Eet smakelijk!

bottom of page