DeborahLagerwerf
(Kinder) dieetadvisering & Coaching 

Klik hier om de ondertitel te bewerken


Truffels

Ingrediënten:

  • 6 grote dadels
  • 2 el cacao poeder
  • 100 gram kokosrasp
  • 1 el kokosolie
  • 100 gram ongezouten (geweekte) cashewnoten


Aan de slag: 

1. Voeg de dadels (zonder pit), 75 gram kokosrasp, de kokosolie, cashewnoten en de cacao poeder samen in een foodprocessor.

2. Zet de foodprocessor aan en meng alles een paar minuten tot een nattig, stevig mengsel. Is het mengsel nog korrelig? Voeg dan een klein beetje water toe om het plakkeriger te maken.

3. Maak van het plakkerige mengsel balletjes met de handen.

4. Leg de overgebleven 25 gram kokosrasp op een bordje. Rol de balletjes erdoorheen, zodat het kokos aan de balletjes blijft plakken.

5. Zet de balletjes weg in de koelkast voor een extra lekker resultaat.


Niet zo dol op kokos? Je kan stap 4 ook vervangen door wat cacao poeder op een bordje te leggen en de balletjes daar doorheen te rollen.

Eet smakelijk!