DeborahLagerwerf
(Kinder) dieetadvisering & Coaching 

Klik hier om de ondertitel te bewerken


Zalm pasta en spinazie

Ingrediënten: 

(Dit recept is op basis van 2 personen)

  • 200 gram Gerookte zalm*
  • 200 gram Kruiden roomkaas (evt light)
  • 800 gram Verse spinazie 
  • 150 gram (volkoren) Pasta
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • Peper en zout 
(*Niet zo van de gerookte zalm of zwanger? Vervang deze dan door (vega) hamblokjes)

Aan de slag: 

  1. Zet een pan water op het vuur voor de pasta en kook deze volgens de beschrijving op de verpakking. 
  2. Laat de gerookte zalm op kamertemperatuur komen. 
  3. Verhit de olijfolie in een wokpan en roerbak hier de verse spinazie in. Breng op smaak peper en zout. 
  4. Roer de kruiden roomkaas door de spinazie en laat dit één minuut zachtjes door koken op laag vuur. 
  5. Giet de pasta af en verdeel die over 2 borden. 
  6. Verdeel het spinazie roomkaas mengsel over de 2 borden, inclusief het restje vocht in de pan. 
  7. Verdeel als laatste de gerookte zalm over de 2 borden. 

TIP! Wist je dat het ijzer in de spinazie beter wordt opgenomen wanneer deze gebonden kan worden aan vitamine C? Drink bijvoorbeeld een glas vers geperste sinaasappelsap bij dit gerecht.

Eet smakelijk!